top of page

Pravila skupnosti Novorojena si

 

Smernice skupnosti

Skupnost za mame je letno članstvo – program za nosečnice v zadnjem tromesečju ter mame z dojenčki v prvem letu po porodu. Nudi kontinuirano podporo ženskam in mamam, prinaša vsebine iz tematike materinstva. Plačilo je enkratno (ali v 2 mesečnih obrokih) ob prijavi v skupnost.

Pridružiš se lahko v 7. mesecu nosečnosti in ob plačilu članstva, so meseci, ko si noseča zate brezplačni (v tem primeru si članica 15 mescev, plačaš le 12 mesecev). Občasno v skupnost sprejmemo tudi mamice z večjimi dojenčki (npr. 9 mesecev) v tem primeru piši na novorojena@gmail.com.

Dostop do skupnosti dobiš s plačilom članarine.

Skupnost se odpre konec vsakega meseca (za 5 dni), priključiš se lahko v začetku novega meseca.

Članstva ne moreš preizkusiti (npr. za 1 mesec). Lahko pa se ob vpisu v letno članstvo po najkasneje 2 mesecih izpišeš in povrnem ti denar (sorazmerno s časom tvojega članstva). Če si v času vključitve in odpovedi še vedno noseča, ti prav tako vrnem sorazmerni delež članstva – v tem primeru meseci v nosečnosti niso brezplačni.

1

Smernice spoštljive komunikacije

Te smernice pokrivajo vso komunikacijo v skupini, med članicami – na spletu in v živo.

V skupini si vabljena da postavljaš vprašanja, sočustvuješ, deliš, kaj je delovalo zate. Bolj kot boš aktivna, bolj polna življenja in transformativna bo skupnost.

Nič ni preveč ali premalo pomembno, preveč sramotno ali pretežko, da ne bi mogla deliti. Prosim, bodi odkrita glede svojih temnih in težkih trenutkih in se razkrij v vedenju, da te ne bomo obsojale.

Ko smo ranljive, dopuščamo spremembo, rast in učenje.

2

Zasebnost

Nič, kar boš delila v skupni, ne sme biti deljeno izven nje. Nobenih copy-pastov iz zasebne skupine, nobenih delitev videov … Ne opravljamo in ne razpravljamo o temah iz skupine kjerkoli zunaj – na spletu ali v živo z drugimi.

Prosim, da v skupini ne oglašuješ dogodkov, programov ali vsebin (brez dovoljenja). Nobenih prodajnih objav ali komentarjev.

3

Samooskrba

V skupini na FB ne morem biti v vsakem trenutku. Včasih izginem za vikend ali med prazniki in resnično želim, da se članice med seboj podpirate in ste samoodgovorne. Prosim, pazite nase in druga na drugo. ČE bo potrebno, bo sovražen, žaljiv ali diskriminatoren komentar izbrisan.

4

Prostor za resnično rast in potrpežljivost

Skupnost je navdihujoč in negujoč kraj, kjer boš lahko našla uteho in prijateljstva. Lahko raziskuješ različne vidike doživljanja materinstva in vadiš, kako biti ljubeča verzija sebe. Naše razlike naj ne bdo vir tekmovalnosti, obsodb, obramb ali negotovosti. Naj bodo slavljene, vsaka ženska je ustvarjalna v iskanju rešitev, ki delujejo zanjo in njenega otroka.

Vse smo kdaj utrujene in preden kaj prehitro objaviš, prosim globoko vdihni in bodi prijazna. Dobro je, da daš stisko iz sebe, a ne znesi je nad druge ljudi. Bodi potrpežljiva in odpuščaj sebi in drugim.

5

Krogi v živo

Krogi v živo so mesečna srečanja v živo, ki jih gostim v Kranju. Niso obvezna srečanja, lahko prideš tudi le občasno. V vsakem primeru ti ženske držimo prostor, tudi če te fizično ne bo.

Večinoma bodo z vami vaši dojenčki in popolnoma normalno je, da bodo vmes rabili hrano, menjavo pleničke, sprehod po hodniku, spanje, animacijo z igračkami. To pozdravljamo z resničnim razumevanjem.

Krog v živo je varen prostor, zatočišče, kjer se družimo mame z dojenčki, delimo svoje radosti, sanje in stiske. Se v živo objamemo, smejemo, jokamo, jemo in počivamo.

Srečanja potekajo v dopoldanskem času predvidoma 3 ure.

6

Omejitev odgovornosti

Vsebine Skupnosti niso nadomestilo za zdravniško oskrbo, za diagnoze in niso namenjene zdravljenju. Kakršni koli koraki ali nasveti, ki jih boš morda sprejela, so popolnoma tvoja odgovornost.

7

Veljavnost Pravil

Ta Pravila so objavljena na spletni strani www.novorojena.si/pravila-skupnosti in začnejo veljati dne 1. 6. 2019

bottom of page