top of page

Moje delo - delo poporodne doule

slika_edited.jpg

Si kot (bodoča) mama želiš, da te nekdo resnično razume in ti dovoli biti TI? Hkrati pa ti nudi oporo in usmeritev, ko se izgubiš?

Skupaj lahko načrtujeva in preurediva dom še pred prihodom dojenčka, se pogovoriva o obiskih po porodu, družinskih rutinah ... Nakuhava obroke za v skrinjo ... Govoriva o skrbeh in radostih poporodnega obdobja.

Če si že po porodu - potrebuješ dodaten par rok, da si oddahneš, ramo, da potožiš, nasvet v poplavi različnih informacij, masažo in gibanje?

Piši mi, draga! Ni treba, da si sama.

Kot poporodna doula pri svojem delu verjamem, da je celota več kot vsota delov. Svoje delo in poslanstvo zato včasih težko na kratko opišem.

 

  • Gre zgolj za obisk “kolegice”?

  • Za čistilni servis?

  • Za kuharico?

  • Svetovalka za dojenje?

  • Sem varuška?

  • Organizatorka dela?

  • Zaupnica?

Sem to? Ne.

 

Sem tudi to? Ja, včasih.

 

A bistvo je očem nevidno, kot je rekel mali princ. Bistvo je med vrsticami.

 

Dejstvo je, da greš kot novorojena skozi intenzivno obdobje, prelomnico, preobrazbo, portal … In če začutiš, da bi rada bolj posvečen čas, več prisotnosti, miru in radosti, sem lahko tu zate pri vsem zgoraj naštetem in še čem.

 

Preprosto je – že s pripravo si zagotoviš nekaj več miru – že med nosečnostjo poskrbiš za “prihodnjo sebe”. V začetnih nekaj tednih po porodu, ne boš mogla dovolj skrbeti zase, niti to ni tvoja naloga. To je naloga tvoje skupnosti. Takrat si tam za dojenčka.

 

V tem času veliko pomeni moja čisto praktična podpora in topla tišina ali spodbudne besede, ki pobožajo tvojo dušo. Kasneje pa skozi udeležbo v podporni skupini že bolj suvereno stopaš po poti materinstva in skupaj v “plemenu” držimo prostor za izzive, ki se po navadi zgodijo v prvem letu, ko si mama. Vse od spanja/nespanja, hranjenja, gibanja, nošenja, partnerstva, uvajanja v varstvo, vračanja na delo, napredovanja po tvoji poti rasti, negovanja Ženske v tebi.

Ni opisljivo, a poskusila sem :)

 

Če začutiš, da se lahko tako podpreš … če ob prebiranju teh besed dih postane lahkotnejši, če začutiš, da je slika bolj jasna, tla pod nogami bolj stabilna in se ti v očeh zalesketa, mi piši. Zelo se veselim najinega srečanja in sodelovanja.

SEM POPORODNA DOULA ZATE? 

Izpolni obrazec spodaj in prejela boš brošuro  z vsemi informacijami, paketi obiskov, cenami.

Veselim se te!

PS: Morda ni treba posebej poudarjati – že kot psihologinja sem zavezana k molčečnosti in etičnemu ravnanju nasploh. Lahko mi zaupaš, da te ne bom obsojala, ti očitala, o tebi govorila drugim ali kaj podobnega. Trudim se gojiti spoštiljiv in sočuten odnos do sebe, do tebe in vseh vpletenih.

Izpolni kontaktni obrazec in sva na vezi :)

Trenutno sem:
Nosečnica
Po porodu
Drugo
bottom of page