Splošni pogoji Novorojena si

 

Splošni pogoji uporabe spletnega mesta www.novorojena.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Podatki o podjetju:

Blackbird, Matija Samec, s.p.

Ustanovljeno pri AJPES, izpostava Kranj, 5. 5. 2017;

Sedež podjetja in lokacija opravljanja dejavnosti: Milje 107a, 4212 Visoko

Matična številka: 7285485000

Davčna številka: 42028787

Podjetje NI zavezanec za plačilo DDV

E-naslov: novorojena@gmail.com

Tel.: +38631730279

Svetujemo vam, da pred uporabo programov Novorojena preberete spodaj napisane Pogoje poslovanja. Kot uporabnik se z navedenimi pogoji strinjate s postopkom prijave na spletni program.

Upravljalec si pridržuje pravico do spremembe pogojev kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za kupce od objave na spletni strani. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da nakupa ne opravite.

Način plačila

Omogočeno je plačilo preko predračuna – UPN nalog.

Cene

Vse cene so navedene v EUR. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Kupoprodajna pogodba med upravljalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko upravljalec potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko potrdilo naročila na naveden e-naslov). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za upravljalca, kot za kupca. Slike so lahko simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Postopek naročila

Naročilo spletnega programa je možno preko spletne strani www.novorojena.si

V primeru, da potencialni kupec stopi v stik preko drugih komunikacijskih kanalov (mail, Facebook sporočilo, telefonski klic), bo dalje napoten na zgoraj omenjeno spletno mesto.

Kupec do obrazca za oddajo naročila dostopa preko spletnega naslova www.novorojena.si

Pri oddaji prijavnice izpolni svoje ime in priimek, elektronski naslov in potrdi, da se strinja s politiko zasebnosti ter splošnimi pogoji poslovanja, katerih povezava je dostopna v prijavnici.

Po oddaji prijavnice prejme elektronsko sporočila z vsemi podatki in navodili za plačilo. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Ob evidentiranju plačil ali posredovanju potrdila o plačilu na elekronski naslov novorojena@gmail.com kupec na svoj elektronski naslov prejme navodila za dostop do vsebin.

Upravljalec bo shranil vsebino vseh naročil.

Račun

Račun za kupljen spletni program in storitve boste v roku 10ih dni po plačilu prejeli na elektronski naslov. Spletni obrazec naročila, ki ga izpolni kupec ob naročilu, ne velja kot račun. Ponudnik v svoji bazi hrani elektronsko kopijo poslanega računa.

Preklic naročila ali vračilo

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo dostop do spletnega tečaja za namene izven svoje pridobitne dejavnosti. Rok se začne šteti na dan prevzema dostopa do vsebin.

Uporabnik polno pravico lahko uveljavlja v primeru, da do vsebin še ni dostopal. V kolikor si je vsebine že ogledal, pa mu podjetje vrne delež, ki še ni bil pogledan. Podjetje na spletni strani tečaja vodi evidenco o deležu (%) ogledanih vsebin vsakega uporabnika.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

 

V primeru želje odstopa od kupoprodajne pogodbe vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: novorojena@gmail.com, podjetje pa mu pošlje obrazec za odstop od kupoprodajne pogodbe.

 

Kupec izpolnjen obrazec lahko pošlje na naslov: Matija Samec s.p., Milje 107a, 4212 Visoko ali pa na email naslov: novorojena@gmail.com.

 

Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 14-dneh na vaš bančni račun, ki ga zato v svojem zahtevku tudi navedete.

 

Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

 
Omejitev odgovornosti

 

Matija Samec s.p. ne odgovarja za uporabo spletnih strani in programov Novorojena in za morebitno škodo, povzročeno z uporabo spletnih vsebin.

Podjetje lahko vse vsebine spreminja kadarkoli, brez obveznosti do obveščanja uporabnikov, in ne odgovarja za posledice tako povzročenih sprememb.

Omejene pravice uporabe vsebin

 

Uporabniki lahko razpolagajo z vsebinami  za svojo osebno uporabo, pri čemer ne smejo biti kršene avtorske pravice. Avtorji vsebin niso odgovorni za morebitne škodljive posledice uporabe. Kakršnakoli druga uporaba ali distribucija teh spletnih vsebin ali njihovega dela ni dovoljena.

V primeru kakršnih koli kršitev avtorskih pravic, kopiranja, deljenja ali nepooblaščenega snemanja vsebin bo uporabniku brez opozorila nemudoma odvzet dostop do vsebin, kršitev pa bo kazensko preganjana. 

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, uporabnik lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova novorojena@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. 

Varovanje osebnih podatkov

Upravljalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Pri kupcih hrani: ime in priimek, e-poštni naslov, čas in datum nakupov in arhiv komunikacije s ponudnikom. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam ali posredovani v uporabo tretjim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da uporablja ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

Nazadnje posodobljeno: Visoko, 24. .08. 2020